Koffie uurtje op zondag

Elke zondag om 10:00 uur staat de koffie klaar in de Stadskeuken. De bewoners van het Hofje komen dan hun nieuwtjes uitwisselen onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Giulio ( van Trattoria Da Giulio) woont ook in het Hofje en verrast ons regelmatig met een heerlijk door hem gemaakte lekkernij.

De Stadskeuken is belangrijk voor het Hofje, vooral in de wintertijd. Het is een ijkpunt in de week, waarop je elkaar ontmoet.

In de zomer ontmoeten we elkaar veelvuldig buiten. In de tuin staat een heerlijke picknicktafel. Wandelaars op de stoep genieten van het tafereel op de bank. Vaak wordt er gegroet met een roep of een zwaaiende arm.

De tuin rondom de kerk houden we zelf bij ( tuinvrouwtjes Lilian en Mieke). Geen traditionele tuin, maar meer de natuur weet wat hij doet. Het resultaat is prachtig, een paradijsje. We zijn uitgeroepen tot het mooiste Hofje van Arnhem ( de VVV neemt het Hofje mee in hun stadswandeling)

Steeds vaker komen mensen genieten van onze tuin rondom de kerk en de geveltuintjes langs op de huisjes. Vooral nu is het een oase van rust en kleurenpracht.

Loop je over de stoep dan zie je bij Peter voor het raam prachtige Afrikaanse beeldjes staan.

Ook wordt er stilgestaan bij het kunstkastje, waarin kleine kunstvoorwerpjes staan ( gemaakt door Mieke), tijdens haar wandelingen vindt ze veel oude ijzertjes en daar maakt ze dan iets moois van.

Zo is er veel meer te vertellen over het Hofje en vooral ook zijn bewoners. Zo ook is er John, die een atelier heeft op de Korenmarkt  (GA-12 atelier/gallery)

De muziek mag niet ontbreken ……….. wist je dat een bandlid van Kadanz in het Hofje woont.

Volgende keer meer over Hofje…………………………😊


De samenwerking tussen Bewonersgroep Het Hofje Walburgisplein en de Stadskeuken.

De samenwerking tussen Bewonersgroep Het Hofje Walburgisplein en de Stadskeuken is een mooi voorbeeld van wederkerigheid! De Bewonersgroep kan wekelijks op zondagochtend gebruik maken van de ruimte bij de Stadskeuken inclusief de koffie. En als wederkerigheid zorgen zij voor de plantjes bij de Stadskeuken, houden ze een oogje in het zeil en worden er af en toe wat klusjes samen opgepakt.

De Stadskeuken blij/ De bewoners van Het Hofje Walburgisplein blij!