De Stadskeuken draait op een hecht team van vrijwilligers. Met de geleidelijke uitbreiding van de openstelling van de Stadskeuken, ben jij als uitbreiding van het vrijwilligersteam ook van harte welkom! Sluit je aan bij het tofste en gezelligste vrijwilligersteam in het centrum van Arnhem!
Ons vrijwilligersteam bestaat uit:
* Bestuursleden van de Stichting Samen is de Stad (Daar valt de Stadskeuken onder)
* Het Stadskeuken TopTeam
Welke rollen kennen we in het Stadskeuken TopTeam?
We hebben zowel ” regel” werk (coordinatie) als ” doe” werk (uitvoerend). Een deel van deze rollen wordt op dit moment al door het huidige team ingevuld. Door uitbreiding van de werkzaamheden, kunnen we versterking van het team heel goed gebruiken.
Gastheren/gastvrouwen team: De Stadskeuken verhuurt haar ruimtes aan diverse maatschappelijke organisaties. Openen/sluiten, barbeheer en soms meehelpen met de catering behoren tot de taken. Daarnaast hebben we dagelijks een open inloop moment. Iedereen die een praatje wil maken of een kopje koffie wil drinken, is welkom! Gastheren/vrouwen zijn hét gezicht van de gastvrijheid die de Stadskeuken biedt! Als je bij ons gastheer/gastvrouw wilt worden, vragen we je of je het certificaat “Instructie Verantwoord Alcohol schenken”wilt behalen. Je leert handige methoden om je bezoekers duidelijk te maken wat wel en wat niet is toegestaan. | Vacature: We hebben een team van 4-5 gastheren en gastvrouwen. Omdat de verhuur sterk toeneemt, zijn we op zoek naar uitbreiding van ons gastheren/gastvrouwen team. Tijdsbesteding: Vanaf 4 uur per week. |
Gastkoksteam: Je beslist zelf over de gerechten (driegangen. Vegetarisch of veganistisch). Voor de ondersteuning van de gastkoks is er een hulpteam (2 personen) die in de keuken assisteren (snijden en dergelijke). Koks die kicken op het koken voor groepen (30 – 60 gasten). Je mag zo vaak koken als je wilt, we zijn zowel op zoek naar gelegenheidskoks af en toe of regelmatig willen koken. Eten bereiden en samen eten verbindt! | Vacature: We hebben momenteel een team van 4-5 gastkoks. We willen elke zondag een “wat de pot schaft” maaltijd aanbieden en in de toekomst wellicht ook op andere dagen. Vandaar dat uitbreiding van gastkoksteam welkom is! Tijdsbesteding: Een keer in de zoveel tijd , plm 4-6 uur per week (Zaterdag: inkopen/Zondag: koken) |
Voorradenteam: De Stadskeuken kan alleen koken en de horeca regelen als er voldoende voorraden zijn (kruiden/drank etcetera). We gebruiken bij voorkeur biologische producten. Verantwoordelijkheden: Met het koksteam en horecateam afstemmen van de benodigde artikelen en hoeveelheden. Bestellen en voorraden registreren. Voorraden op niveau houden. | Vacature:Een team van 2 vrijwilligers die de coordinatie en de uitvoering op zich willen nemen. |
Textiel team We houden van een schone keuken. Wekelijks (of vaker indien nodig) wordt de was gedaan (handdoeken, vaatdoeken en droogdoeken). Was en droogmachine zijn ter plaatse beschikbaar. | Vacature: * Coordinator/planner: regelt de bezetting van het textiel team, en zorgt voor schoon textiel. Tijdsbesteding: plm 1 uur per week.* Uitvoering: af en toe de was doen, opvouwen en terugleggen. Tijdsbesteding: plm 2 uur per week.Een team van 2-3 vrijwilligers die de coordinatie en de uitvoering samen zouden willen oppakken zou ideaal zijn! |
Technisch team De Stadskeuken is afhankelijk van goed werkende apparatuur. Het technisch team houdt deze apparatuur, deuren, verlichting etc tip top in orde en doet verbetervoorstellen. | Vacature: * Coordinator/planner: Houdt een lijst bij van de uit te voeren werkzaamheden en stemt deze af met zijn/haar team. Tijdsbesteding: variabel, vanaf plm 2 uur per week. * Uitvoering: Lassers, electrotechnisch experts, houtbewerking etcetera. |
Communicatie team De Stadskeuken is actief op meerdere social media en heeft een Nieuwsbrief. Instrumenten: * Huisstijl * Website * Nieuwsbrief * FB-Insta-Linkedin | Vacature:* Coordinator/planner: Houdt een lijst bij van de uit te voeren werkzaamheden en stemt deze af met zijn/haar team. Tijdsbesteding: variabel, vanaf plm 2 uur per week.* Uitvoering: Content experts, Social media experts.Een team van 2-3 vrijwilligers die de coordinatie en de uitvoering samen zouden willen oppakken zou ideaal zijn! |
Netwerkteam De Stadskeuken staat midden in de samenleving. Vrienden van de Stadskeuken, Sociale partners: we creeren en behouden graag goede contacten. | * Coordinator/planner: Houdt een lijst bij van de uit te voeren werkzaamheden en stemt deze af met zijn/haar team. Tijdsbesteding: variabel, vanaf plm 2 uur per week.* Uitvoering: Content experts, Social media experts.Een team van 2-3 vrijwilligers die de coordinatie en de uitvoering samen zouden willen oppakken zou ideaal zijn! |
Muziek team Piano, gitaar of andere instrumenten: les geven, of samen spelen, samen een concert organiseren: Dat kan allemaal in de Stadskeuken. Muziek verbindt! | Muzikanten, docenten: join the club! |
Eventteam De Stadskeuken organiseert zelf een scala aan maatschappelijke activiteiten. Houdt je van organiseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! | * Coordinator/planner: Plant de diverse events met zijn/haar team. Vraagt in overleg subsidies aan en zorgt voor de bemensing per event. Tijdsbesteding: variabel, vanaf plm 6 uur per week. * Uitvoering: Vrijwilligers die hun talent/passie/vaardigheden willen inzetten bij de organisatie van events (varierend van spelletjes tot filmavonden) |
…… Heb jij zelf een talent of gave die je voor de Stadskeuken zou willen inzetten? Neem contact met ons op, en we bespreken graag de mogelijkheden met je! |
We willen ook graag een hecht team zijn en blijven. Daarvoor doen we het volgende:
- 1x per zes weken hebben we een teambijeenkomst. Gezelligheid staat voorop. Maar we bespreken ook wat goed is gegaan, waar we trots op waren en wat beter kan. We pakken met elkaar klusjes op en geven de Stadskeuken een extra schoonmaakbeurt. En tot slot eten we samen een maaltijd die we zelf hebben voorbereid.
- 2x per jaar gaan we stap. Bijvoorbeeld op bezoek bij een ander ontmoetingscentrum of bewonersgroep. Leren van elkaar, en elkaar inspireren, daar gaat het om. En natuurlijk de gezelligheid met elkaar!
Ik wil graag als eventuele vrijwilliger kennis maken
Hoe heten wij jou welkom?
- Kennismaking: We plannen een kennismakingsgesprek in met een of twee Stadskeuken teamleden. Daarin verkennen we wat jij als vrijwilliger aan talenten en capaciteiten wil uitdragen. En we verkennen op welke gebieden jij nog verder zou willen groeien en wat de Stadskeuken daarin zou kunnen betekenen. En we verkennen samen waar jij een bijdrage aan de Stadskeuken zou kunnen en willen geven.
- Proeven: Je krijgt de gelegenheid om 4-6 weken bij de Stadskeuken mee te draaien. Dat geeft je de gelegenheid om in de praktijk te ervaren wat het beste bij jou past.
- Vaste vrijwilliger: Dan sluiten we een vrijwilligersovereenkomst met je af en ben je vast opgenomen in het Stadskeukenteam!
- Individueel vrijwilligersoverleg: 2 keer per jaar of zo vaak als wenselijk is, bespreken we samen of wat we elkaar bieden nog in balans is. En zo nodig maken we daar nieuwe afspraken over.
Wat bieden we jou als vrijwilliger?
Voor wat hoort wat. Jij helpt ons van de Stadskeuken een bruisend ontmoetingscentrum te maken.
Daarvoor bieden we (binnen de mogelijkheden die we hebben) jou graag een Stadskeuken wederkerigheidspakket voor terug.
Wederkerigheidspakket voor vrijwilligers
Topteam vrijwilliger | Topteam vrijwilliger met extra verantwoordelijkheden | |
---|---|---|
Coaching en opleidingsmogelijkheden. | Ja | Ja |
Korting op inkoopartikelen. | Ja | Ja |
2x per jaar een vrijwilligersteam uitje. | Ja | Ja |
Gratis Arnhems Hert/Timebank rekening (ter waarde van 15 Euro). | Ja | Ja |
Vrijwilligersvergoeding in TimeBank Units. | Ja | Ja |
Vrijwilligersvergoeding in Euro’s in overleg mogelijk. | Ja |
* Zij zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de Stadskeuken.
* Zij zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten bij de Stadskeuken
* Zij zijn eindverantwoordelijk gedurende de dag.
* Zij hebben het certificaat “instructie Verantwoord Alcohol schenken”(IVA) behaald. (Hoe ga ik om met verantwoord alcoholgebruik en mensen met overlastgevend gedrag).