De Stadskeuken draait op een hecht team van vrijwilligers. Met de geleidelijke uitbreiding van de openstelling van de Stadskeuken, ben jij als uitbreiding van het vrijwilligersteam ook van harte welkom!

Ons vrijwilligersteam bestaat uit:
* Bestuursleden van de Stichting Samen is de Stad (Daar valt de Stadskeuken onder)
* Het Stadskeuken TopTeam

Welke rollen kennen we in het Stadskeuken TopTeam?
De Stadskeuken kan niet werken zonder een goed op elkaar ingespeeld team van gastheren en gastvrouwen. Gedurende de openingstijden van de Stadskeuken zijn zij hét gezicht van de gastvrijheid die de Stadskeuken biedt! En buiten de openingstijden kan het voorkomen dat de gastvrouw/heer een nieuwe gebruiker van de ruimtes wegwijs in de Stadskeuken.
Een gastheer/gastvrouw is verantwoordelijk voor het dagelijks ontvangen van bezoekers.
Als je bij ons gastheer/gastvrouw wilt worden, vragen we je of je het certificaat “Instructie Verantwoord Alcohol schenken”wilt behalen. Je leert handige methoden om je bezoekers duidelijk te maken wat wel en wat niet is toegestaan.

Daarnaast hebben we nog een scala aan specifieke vrijwilligerstaken. Deze kunnen gecombineerd worden met het gastvrouw/gastheerschap, maar dat hoeft niet.

 • Koks die kicken op het koken voor groepen (30 – 60 gasten). Je mag zo vaak koken als je wilt, maar we zijn met name op zoek naar gelegenheidskoks die bv 1x per maand of 1x per week willen koken (Vegetarisch of veganistisch)
 • Event en workshopbegeleiders.
 • De events en workshops kunnen variëren van spelletjes, koken, creativiteits workshop etc. etc. Alle activiteiten die op een laagdrempelige manier contacten leggen vergemakkelijkt, omarmen we!
 • Public Relations en social media
 • Voorraadbeheer en organiseren inkoop
 • Twee rechterhanden om voorkomende kleine reparaties te verrichten
 • Administratieve kracht die facturen opstelt en de kassa en evenement registraties bijhoudt
 • Coachen, begeleiden en/of opleiden mede vrijwilligers
 • En heb jij een uniek talent, waarvan je denkt dat dat past bij de Stadskeuken? Voel je vrij om ook te reageren!

We willen ook graag een hecht team zijn. Daarvoor doen we het volgende:

 • 1x per zes weken hebben we een teambijeenkomst. Gezelligheid staat voorop. Maar we bespreken ook wat goed is gegaan, waar we trots op waren en wat beter kan. We pakken met elkaar klusjes op en geven de Stadskeuken een extra schoonmaakbeurt. En tot slot eten we samen een maaltijd die we zelf hebben voorbereid.
 • 2x per jaar gaan we stap. Bijvoorbeeld op bezoek bij een ander ontmoetingscentrum of bewonersgroep. Leren van elkaar, en elkaar inspireren, daar gaat het om. En natuurlijk de gezelligheid met elkaar!


Ik wil graag als eventuele vrijwilliger kennis maken

Hoe heten wij jou welkom?

 1. Kennismaking: We plannen een kennismakingsgesprek in met een of twee Stadskeuken teamleden. Daarin verkennen we wat jij als vrijwilliger aan talenten en capaciteiten wil uitdragen. En we verkennen op welke gebieden jij nog verder zou willen groeien en wat de Stadskeuken daarin zou kunnen betekenen. En we verkennen samen waar jij een bijdrage aan de Stadskeuken zou kunnen en willen geven.
 2. Proeven: Je krijgt de gelegenheid om 4-6 weken bij de Stadskeuken mee te draaien. Dat geeft je de gelegenheid om in de praktijk te ervaren wat het beste bij jou past.
 3. Vaste vrijwilliger: Dan sluiten we een vrijwilligersovereenkomst met je af en ben je vast opgenomen in het Stadskeukenteam!
 4. Individueel vrijwilligersoverleg: 2 keer per jaar of zo vaak als wenselijk is, bespreken we samen of wat we elkaar bieden nog in balans is. En zo nodig maken we daar nieuwe afspraken over.

Wat bieden we jou als vrijwilliger?

Voor wat hoort wat. Jij helpt ons van de Stadskeuken een bruisend ontmoetingscentrum te maken.
Daarvoor bieden we (binnen de mogelijkheden die we hebben) jou graag een Stadskeuken wederkerigheidspakket voor terug.

Wederkerigheidspakket voor vrijwilligers

Topteam vrijwilligerTopteam vrijwilliger met extra verantwoordelijkheden
Coaching en opleidingsmogelijkheden.JaJa
Korting op inkoopartikelen.JaJa
2x per jaar een vrijwilligersteam uitje.JaJa
Gratis Arnhems Hert/Timebank rekening (ter waarde van 15 Euro).JaJa
Vrijwilligersvergoeding in TimeBank Units.JaJa
Vrijwilligersvergoeding in Euro's in overleg mogelijk.Ja
De Stadskeuken heeft een compact team van vrijwilligers met extra verantwoordelijkheden.
* Zij zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de Stadskeuken.
* Zij zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten bij de Stadskeuken
* Zij zijn eindverantwoordelijk gedurende de dag.
* Zij hebben het certificaat "instructie Verantwoord Alcohol schenken"(IVA) behaald. (Hoe ga ik om met verantwoord alcoholgebruik en mensen met overlastgevend gedrag).